رنگ سوله

رنگ سوله نوعی رنگ پوششی است که از سه لایه مختلف پرایمر، زیرین و پایانی تشکیل شده است. این نوع رنگ با هدف محافظت از اسکلت فلزی سوله در برابر باران و تابش نور آفتاب، به عنوان یک پوشش ضدخوردگی و مقاوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید بدانید که استفاده از این رنگ کار سخت و پیچیده‌ای نیست و پیش از رنگ نیز، نیازی به مراحل آماده‌سازی خاصی نیست.

کیفیت این نوع رنگ به مقاومت آن در برابر شرایط جوی و همچنین میزان چسبندگی آن بر روی سطوح بستگی دارد. رنگ سوله باعث می‌شود که اسکلت فلزی و ساختار سوله علاوه بر تحمل وزن بار و سازه، بتواند قدرت و استحکام خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ کند.

ساختار رنگ سوله

رنگدانه‌ها

  • ترکیبات پودری معدنی یا آلی هستند که منجر به کدر شدن، تغییر نمای ظاهری یا رنگ و حفظ انسجام رنگ می‌شوند. جلوگیری از خوردگی نیز یکی از مهم‌ترین خصوصیات رنگدانه‌ها است.

بایندرها یا مواد چسبنده

  • بایندرها معمولاً از روغن‌های طبیعی یا رزین‌های مصنوعی گرفته می‌شوند. لازم به ذکر است که ترکیبات معدنی از جمله سیلیکات‌های حلال می‌توانند جایگزین آن‌ها باشند. در کل یکی از اساسی‌ترین اجزای رنگ سوله، بایندرها یا مواد چسبنده هستند.

حلال

  • عموماً به منظور حل نمودن مواد چسبنده، سهولت در کاربرد و افزایش روان‌سازی رنگ از حلال‌ها استفاده می‌شود. این ترکیبات می‌توانند از مواد شیمیایی، آب یا عناصر ارگانیگ تشکیل شده باشند.

انواع رنگ سوله

رنگ سوله انواع مختلفی دارند که هر کدام یک از آن‌ها ویژگی‌ها، کاربردها و مزایای خاص خودشان را به دنبال دارند. انواع این رنگ‌ها و ویژگی‌های هر کدام را در ادامه شرح می‌دهیم.

آستری آلکید زینک کرومات

به دلیل وجود رنگدانه ضدخوردگی کرومات در آستری آلکید زینک کرومات، از آن به عنوان آستری ضدخوردگی در سازه‌های فلزی استفاده می‌شود. بهتر است جهت زدن این رنگ از قلم مو استفاده شود، به دلیل آن که نفوذ بهتری در سطح خواهد داشت. همچنین نسبت به عوامل خوردگی از خود، چسبندگی و مقاومت مناسبی را نشان می‌دهند.

آستری آلکید زینک فسفات

از این نوع از رنگ سوله ای نیز در سازه‌های فلزی به دلیل داشتن زنگ‌دانه ضدخوردگی فسفات، به عنوان آستر ضدخوردگی استفاده می‌شود. این رنگ در برابر رطوبت و عوامل جوی، لایه‌ی مقاوی را بر روی سطح ایجاد می‌کند. به منظور چسبندگی بیش‌تر و نفوذ بهتر استفاده از قلم مو جهت زدن این نوع رنگ نیز مناسب‌تر است. رنگ آستری آلکید زینک فسفات به عنوان لایه اول یا میانی، استفاده می‌شود.

انواع رنگ‌های این محصول

کد محصول 
  سوله فام  ( سفید، آبی) 
  سوله فام  (سبز، زرد، نارنج، قرمز، سرمه ای) 
  سوله سفارشی
رنگ اسکلت

رنگ رویه آلکیدی براق

رزین‌های آلکیدی پایه این نوع رنگ هستند. به عنوان رنگ رویه به کار می‌روند و ثبات رنگی ودرخشندگی بسیار بالایی دارند. در محیط‌هایی با اسیدیته پایین و همچنین محیط‌هایی با وجود نور خورشید، استفاده از این نوع رنگ پیشنهاد می‌شود.

رنگ رویه آلکیدی مات

پایه این نوع رنگ نیز رزین آلکید است. رنگ رویه الکیدی مات به سرعت خشک شده و دارای ثبات رنگی بسیار بالایی است. از ویژگی‌های این نوع رنگ، می‌توان به مقاومت در برابر محیط‌هایی با اسیدیته پایین، تابش نور خورشید و همچنین قدرت پوششی بسیار مناسب اشاره کرد. می‌توان برای رنگ کردن سطوحی از جمله سطوح گچی، چوبی، فلزی و بتنی، از اسپری هوا، قلم مو یا غلطتک به همراه رنگ رویه آلکیدی مات استفاده کرد.

کاربردهای رنگ صنعتی سوله

در بخش قبلی انواع رنگ صنعتی سوله را معرفی کردیم. همان طور که می‌دانید هر کدام از آن‌ها، ویژگی‌های خاص خودشان را دارند و از این جهت هر کدام برای مصرف خاصی، مناسب هستند.

  • در محیط‌های دریایی و صنعتی، استفاده از رنگدانه‌های زینک کرومات گزینه بسیار ایده آلی است. دقت داشته باشید استفاده از این رنگ برای سازه‌هایی که در داخل آب قرار دارند، مناسب نیست.
  • رنگدانه دیگر زینک فسفات است که مقاومت اسکلت فلزی را در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت افزایش می‌دهد.
  • برای سطوح چوبی، فلزی، گچی و بتی، رنگ‌های آلکیدی براق پیشنهاد می‌شود. همچنین جهت رنگ کردن تأسیسات فولادی، ماشین آلات، لوازم خانگی و اسکلت‌های فلزی، این نوع رنگ صنعتی سوله‌ای، گزینه بسیار مناسبی است. رنگ کردن نرده، در و پنجره‌های ساختمان‌ها نیز با رنگ رویه آلکیدی براق، امکان‌پذیر است.
  • در مصارف ساختمانی و محیط‌های صنعتی و نیمه صنعتی استفاده از رنگ ریه آلکیدی مات پیشنهاد می‌شود. گاهی می‌توان جهت رنگ کردن در و پنجره ساختمان‌ها و سطوح گچی نیز از این نوع رنگ استفاده کرد.
  • همچنین در شرایط جوی مناسبی، می‌توان از رنگ‌های آلکیدی مات و براق استفاده کرد.
  • ….

در کل رنگ های صنعتی سوله کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارند، باید بدانید که علاوه بر این موضوع، مورد مهم‌تر، نحوه و شرایط استفاده از آن‌ها است. در نظر گرفتن نکات مهم، می‌تواند در نهایت منجر به رنگ آمیزی مطلوب‌تری شود. به عنوان مثال، توصیه می‌شود که در هنگام تابش مستقیم نور خورشید، از این نوع رنگ‌ها استفاده نشود. به منظور خشک شدن آن‌ها نیز، وجود یک تهویه مناسب پیشنهاد می‌شود.

  • نکته: رنگ های سوله به هیچ عنوان نباید در کنار آتش قرار بگیرند، زیرا به شدت اشتعال‌پذیر هستند.
  • نکته: در صورتی که رنگ با چشم تماس پیدا کرد، لازم است در اسرع وقت چشم‌ها با آب سرد شسته شوند و در صورت نیاز در کمترین زمان ممکن به پزشک مراجعه شود.
پوش رنگ روغنی براق آلکیدی

روش استفاده از رنگ سوله

در ابتدا لازم است سطح مورد نظر، کاملاً تمیز و آماده باشد. در واقع نباید هیچ گونه گرد و غبار، آلودگی و املاحی روی سطح وجود داشته باشد. رنگ باید کاملاً یکنواخت بر روی سطح زده شود. از تینر می‌توانید جهت رقیق کردن رنگ سوله استفاده کنید.

همان طور که پیش از این هم گفتیم، قبل از رنگ زدن نیازی به آماده سازی سطح نخواهد بود. لازم است بدانید که این رنگ‌ها به طور کلی دارای انعطاف‌پذیری بسیار مناسبی هستند و به دلیل این که حاوی پرایمر هستند، نیازی به آستر ندارند.