انواع رنگ ساختمانی و مقایسه برندها

تأثیر رنگ در دکوراسیون داخلی، بسیار بیشتر از چیزی است که تصور کنید. رنگ دکوراسیون شما نشان از سلیقه و شخصیت شما خواهد بود. برای اینکه بتوانید به نظر و شخصیت خود احترام بگذارید، باید به سراغ بهترین رنگ‌ها بروید. انواع رنگ ساختمانی در بازار وجود دارند که بسته به نیاز خودتان، باید آن‌ها را انتخاب کنید. شما نباید تحت تأثیر تصمیمات لحظه‌ای قرار بگیرید و رنگ­های شاد و یا جیغ انتخاب کنید؛ چرا که قرار است مدت ها در این فضا باشید و در اصل رنگ‌ها و چیدمان نباید شما را خسته کنند. به همین خاطر بهتر است به سراغ رنگ‌های روشن و ملایم بروید که برای هر سبکی ایده­ال هستند؛ اما قبل از آن، باید انواع رنگ ساختمانی را بشناسید تا بتوانید محصول متناسب با فضای دلخواهتان را خریداری نمایید.

انواع رنگ ساختمانی و مقایسه برندها

انواع رنگ ساختمانی

درست است که امروزه جایگزین­های مختلفی برای رنگ ساختمان ابداع شده‌اند که می­توانید سطوح دیوارها را با آن‌ها پوشش دهید؛ اما هنوز هم رنگ، یکی از بهترین گزینه­هایی است که جهت طراحی داخلی و تغییر دکوراسیون پیش رو دارید. انواع رنگ ساختمان عبارت‌اند از:

نوع پلاستیکی

رنگ‌های پلاستیکی جزء باسابقه­ترین نوع رنگ ساختمان هستند که نحوه اجرای بسیار ساده­ای دارند و با سرعت بالایی هم خشک می­شوند. همچنین نیاز به هیچ‌گونه زیرسازی ندارند و به همین خاطر، بسیار محبوب هستند. توجه داشته باشید که رنگ پلاستیکی قابلیت شست و شو ندارد. شما نمی­توانید از این رنگ برای نرده یا پنجره و… استفاده کنید.

نوع روغنی

یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های ساختمانی، نوع روغنی آن است که در سه مدل وارد بازار می‌شود:

  1. مات
  2. براق
  3. نیمه مات

انتخاب آن بستگی به سبک چیدمان و فضای مدنظر و البته نظر شخصی شما دارد؛ اما لازم به ذکر است که مدل مات آن، ایرادات دیوار را می­پوشاند و به همین خاطر یک گزینه ایده­ال است.

نوع روغنی

نوع بلکا

این نوع از جدیدترین رنگ­های ساختمانی است که در محتویات آن از الیاف یلولزی استفاده می‌شود. پوشش دهی آن شبیه به کاغذ بوده و قدرت پوشش ایرادات دیوار را به بهترین شکل ممکن دارد. همچنین هیچ‌گونه حساسیتی برای شما و پته‌ای‌تان نخواهد داشت. از طرفی قیمت مناسبی داشته و زمان خشک شدن آن‌هم بسیار کم است. ناگفته نماند که این نوع رنگ دیوار را هم نمی­توانید بشویید.

نوع اکرلیک

 رنگ اکریلیک را می­توان جزء جذاب‌ترین آن­ها دانست و به همین خاطر، از آن برای ایجاد نقش و نگار روی سطح دیوار استفاده می­شود. این نوع پوشانندگی بالایی دارد و همچون مدل روغنی، در سه نوع مات، براق و نیمه مات قابل اجرا است. همچنین تنوع رنگی آن بسیار بیشتر بوده و مهم‌ترین ویژگی که دارد، این است که می­توانید روی هر سطحی با هر جنسی از آن استفاده نمایید.

نوع پتینه

احتمالاً این روزها با مدل‌های پتینه روی دیوار به وفور مواجه شده‌اید. نمونه‌هایی که چشم‌ها را به خود خیره می‌کنند. این رنگ که جزء رنگ­های ساختمانی جدید است، بسیار شیک بوده و برای فضاهای کلاسیک توصیه می­شود. طول عمر بالا و قابلیت ترمیم بودن، از سری مشخصات ویژه آن‌ها است. می­توانید هم برای سطوح بزرگ هم سطوح کوچک از آن به زیبایی هرچه تمام‌تر استفاده کنید.

نوع پتینه

نوع نانو

در زمان رنگ­کاری دیوارها، همه ما نگرانی‌هایی از بابت ایجاد خط و خش روی آن، ضربه و دیگر مشکلات را داریم؛ اما با حضور رنگ نانو، دیگر هیچ دغدغه‌ای از این بابت نخواهید داشت. این رنگ ضد آب بوده و همچنین در برابر ضربه مقاوم است. ضد باکتری بودن هم از دیگر مشخصه­های دیگر آن می‌باشد. می­توانید در هر شرایطی از آن استفاده کنید، البته باید بدانید که به نسبت دیگر رنگ­ها، قیمت بیشتری دارد.

نوع ضد حریق

رنگ نسوز یا همان ضد حریق، یکی دیگر از انواع رنگ ساختمانی است که آتش هم آن را نمی­سوزاند. در زمان مواجه شدن با آتش، کف می­کند و یک لایه محافظ ایجاد می­نماید. ساختار منعطفی دارد و می­توانید آن را جزء انتخاب­های خود قرار دهید.

نکته مهم: بسیاری از تولید کننده­های رنگ، تنها یک یا چند نوع از رنگ ساختمان را تولید می­کنند؛ اما برند مهد رنگ پردیس، تمامی نمونه‌ها را تولید کرده و آن‌ها را در دسترس مشتریان قرار می‌دهد. شما هم می‌توانید آن را به سادگی خریداری نمایید.

بهترین رنگ ساختمانی باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟

بهترین رنگ ساختمانی باید متناسب با نیاز شما انتخاب شود. در این صورت بهترین بازدهی را خواهد داشت. برای مثال، رنگ‌های پلاستیکی برای بخش‌های غیرقابل دسترسی همچون سقف مناسب است. بهترین رنگ برای سطوح ترک دار یا ایراد دار، نوع روغنی مات می­باشد. برای بخش­های ساده‌ای که می­خواهید طرح دار باشند، رنگ پتینه را انتخاب کنید؛ اما در حالت کلی بهترین رنگ ساختمانی، باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  1. دارای غلظت مناسبی باشد.
  2. حساسیت ایجاد نکند.
  3. اصول استاندارد در تولید آن رعایت شوند.
  4. تنوع رنگی بالایی داشته باشد.
  5. از پوسته پوسته شدن جلوگیری کند.
  6. قدرت پوشش دهی بالایی داشته باشد.
  7. توسط یک برند معتبر تولید شود.

برندهای رنگ ساختمانی

استفاده از مواد اولیه درجه یک، تأثیری مستقیم بر روی کیفیت انواع رنگ ساختمانی دارد. در زمان خرید، دقت داشته باشید تا محصول را از برندی خریداری نمایید که از متریال مرغوب جهت ساخت رنگ استفاده کند و کیفیت درجه یک داشته باشد. برندهای مختلف ایرانی و خارجی زیادی هستند که رنگ‌های متنوعی را عرضه می­کنند. بهتر است به سراغ برندهای باسابقه بروید که ضمن داشتن کیفیت بالا و رضایت کاربران، قیمت مناسبی هم داشته باشند. از بهترین برندهای سازنده انواع رنگ ساختمان، می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهد رنگ پردیس
  • برند نیپون
  • هاویلوکس
  • سحر
  • ریبال شیمی
  • هادی
برند های رنگ ساختمانی

بهترین رنگ ساختمانی

مواجه شدن با برندهای رنگارنگ در بازار، کار انتخاب را برایتان سخت می­کند. مسئله‌­ای که وجود دارد، این است که تمامی برندها نمی­توانند انواع رنگ ساختمانی را باکیفیت درجه یک تولید کنند. برای مثال: شاید در ساخت رنگ روغن بهترین باشند، اما کیفیت لازم در نوع دیگر را ندارند. این در حالی است که برند مهد رنگ پردیس، تمامی رنگ­های ساختمان را باکیفیت تضمینی تولید کرده و در اختیار مشتریان قرار می­دهد که می­توانید به راحتی انواع آن‌ها را از مهد رنگ خریداری کنید.

جمع بندی

 انتخاب یک رنگ مناسب، می­تواند زیبایی و چشمگیری دکوراسیون شما را دو چندان کند. علاوه بر نوع رنگ و برند سازنده، هنگام خرید به تم آن‌هم توجه نمایید. بهتر است رنگ‌های روشنی انتخاب کنید که خانه شما را دل‌بازتر کنند. برای هر فضا، متناسب با ویژگی­های آن خرید کنید تا نتیجه رضایت بخشی برایتان حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *