انواع رنگ صنعتی

انواع رنگ صنعتی

انواع رنگ صنعتی دسته بندی‌های به خصوصی از رنگ‌های کارخانه ای با کاربردهای ویژه هستند. این رنگ‌ها در صنعت سوله سازی، صنایع ساخت پالایشگاه، ساخت ماشین آلات و تجهیزات و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. قابلیت‌ها و ویژگی‌های مهم این رنگ‌ها سبب افزایش کاربردهای آن‌ها در عرصه‌های صنعتی شده است.

 دوام و مقاومت قابل توجه رنگ‌های صنعتی در قیاس با متریال معمولی رنگی توجه بسیاری از صنعتگران را به خود جلب می‌کند. انواع این محصولات در مجاورت عوامل محیطی کارخانه‌ها و مواد شیمیایی، ماندگار بوده و کیفیت اولیه خود را از دست نمی‌دهند. در این مطلب به معرفی برخی از پر کاربردترین انواع این متریال صنعتی می‌پردازیم. مهدرنگ پردیس به شما در آشنایی با انواع این رنگ‌ها کمک می‌کند.

انواع رنگ صنعتی
انواع رنگ صنعتی

انواع رنگ‌های صنعتی

انواع رنگ سوله، رنگ‌های مخصوص به صنایع نفت و گاز، رنگ‌های پالایشگاه‌ها، در میان این دسته از متریال صنعتی گزینش می‌شوند و وجود آن‌ها برای عرصه‌های صنعتی مزایای قابل توجهی دارد. در ساختار آن‌ها اغلب از دو جز اساسی استفاده شده است؛ مواد رزینی، مواد رنگزا، افزودنی‌ها و… در ترکیبات آن‌ها به کار می‌روند.

سخت کننده‌ها یا‌‌هاردنرها نیز در این ترکیبات گنجانده شده و ساختار آن‌ها را تکمیل می‌کنند. مهمترین دسته بندی‌های این محصولات، مربوط به انواع رنگ‌های پلی یورتان و رنگ‌های پایه رزین اپوکسی هستند که کاربردهای ویژه ای در عرصه‌های مختلف دارند.

برخی از مهمترین ویژگی‌های این مواد رنگی را در زیر مشاهده می‌کنید:

  1. استحکام بالا
  2. چسبندگی قوی
  3. عدم برگشت رنگ
  4. مقاومت بالا در برابر حلال‌ها

برخی از مهمترین گروه بندی های این رنگ ها را در ادامه بررسی می کنیم.

گروه رنگ‌های کوره ای

انواع رنگ صنعتی به دسته‌ها و گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که تعیین کننده نوع کاربرد این محصولات است. یکی از مهمترین گروه بندی این محصولات و مواد رنگی، رنگ‌های کوره ای هستند که خود به چند زیر گروه اساسی تقسیم می‌شوند.

 یکی از رایج ترین انواع رنگ مناسب کارخانه، رنگ‌های کوره ای پودری هستند که از محبوبیت قابل توجهی در این عرصه برخوردار می‌باشند. پودر به کار رفته در این رنگ‌ها اغلب ساختار خشکی داشته و ترکیبات رنگی با دوام و زیبایی را تشکیل می‌دهند.

این مواد به عنوان نوعی پلیمر شناخته می‌شوند که سبب تولید گرما در محل مورد نظر خواهند شد. برای استفاده از آن‌ها باید حداقل ده دقیقه به سطوح رنگ شده حرارت دهید. سازگاری این رنگ‌ها با محیط زیست یکی از مهمترین قابلیت‌های استفاده از این مواد رنگی به شمار می‌رود. ارزان بودن قیمت آن‌ها نیز توجه بسیاری از صنعتگران را جلب کرده است.

رنگ‌های کوره ای مایع نیز در این میان قرار گرفته و از مهمترین مدل‌های این محصولات به شمار می‌روند. این رنگ‌ها برای اعمال رنگ پایه به کار رفته و در اعمال پوشش رنگ‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرایند زیر سازی نیز با استفاده از این متریال رنگی به سهولت انجام می‌شود. در صنایع اتومبیل سازی، صنایع ساخت محصولات چوبی و… قالبا از رنگ‌های کوره ای مایع استفاده می‌شود. وزن لایه‌های رنگی کوره ای اغلب بسیار پایین بوده و برای استفاده بر روی سطوح مختلف کارایی دارند.

 گروه رنگ‌های ترموپلاست

رنگ صنعتی ترموپلاست نیز با ترکیبات و اجزای به خصوصی ساخته شده و در ساختار آن‌ها از پیگمنت‌های ضد خوردگی استفاده شده است. این مواد بر پایه مواد رزینی ساخته شده و رویه مقاومی ‌در برابر حلال‌های شیمیایی دارند. مقاومت قابل توجه این رنگ‌ها در برابر رطوبت نیز یکی از ویژگی‌های مهم استفاده از آن‌ها به شمار می‌رود.

سرعت خشک شدن این گروه رنگهای صنعتی بسیار مطلوب بوده و بر مزایای استفاده از آن‌ها افزوده است. این رنگ‌ها در خط کشی‌های کنار خیابان، رنگ آمیزی زمین‌های ورزشی، پارکینگ‌ها و جداول خیابان به میزان بالایی استفاده شده و کارایی دارند.

قالب کاربردهای این رنگ‌ها مربوط به سطوح بتنی و آسفالت است و چسبندگی فوق العاده ای بر این نواحی دارند. دانه بندی مناسب متریال این رنگ‌ها نیز نتیجه رنگ آمیزی بخش‌های مختلف صنعتی را مطلوب تر می‌کند. این رنگ‌ها در چند دسته بندی مهم در بازارهای خرید و فروش ارائه می‌شوند:

  1. رنگ‌های ترافیکی گرم
  2. رنگ‌های ترافیکی سرد
  3. رنگ ترافیکی جداول

 گروه رنگ‌های پلی یورتان

این دسته از رنگ‌های صنعتی نوعی ماده پلیول بوده  اغلب به همراه یک مکمل برای رنگ آمیزی سطوح به کار می‌روند. این رنگ‌ها در مدل‌های مختلفی تولید شده و هر یک از آن‌ها کاربردهای به خصوصی دارند. برخی از آن‌ها را در زیر مشاهده می‌کنید:

  1. رنگ‌های الاستومری
  2. ترموپلاستیک‌ها

براقیت خارق العاده ای که در اثر استفاده از این رنگ‌ها بر روی سطوح ایجاد می‌شود، از مهمترین مزایای استفاده از آن‌ها به شمار می‌رود. بسیاری از افراد این مواد رنگی را به دلیل درخشندگی قابل توجهی که بر روی سطوح به وجود می‌آورند، انتخاب می‌کنند. این مواد در برابر اشعه ماورا بنفش نیز ماندگاری قابل توجهی داشته و به سادگی آسیب نمی‌بینند.

شما می‌توانید، پس از یک بار استفاده از این رنگ‌ها مجددا سطوح را با استفاده از آن‌ها پوشش دهی کرده و نیازی به از بین بردن لایه زیرین رنگی نخواهید داشت. به این ترتیب ترمیم و نگهداری از سطوح رنگ شده در طولانی مدت ساده تر انجام می‌شود.

گروه رنگ‌های اپوکسی

یکی از مهمترین دسته بندی‌های رنگ‌های صنعتی، انواع رنگ صنعتی اپوکسی هستند که در عرصه‌های آب و فاضلاب به میزان بالایی به کار می‌روند. انعطاف پذیری قابل توجه این رنگ‌ها نیز از مهمترین مزایای استفاده از آن‌ها به شمار می‌رود.

رنگ‌های اپوکسی برای کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند و از خاصیت ضد خوردگی برخوردار می‌باشند. تنوع رنگی قابل توجه این رنگ‌ها نیز قدرت انتخاب بیشتری در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. این رنگ‌ها در کاربردهای تزیینی نیز مورد استفاده قرار گرفته و از زیبایی قابل توجهی برخودار هستند.

خاصیت ضد اسید بودن این رنگ‌ها نیز وجه تمایزی در میان این مواد رنگی و سایر رنگ‌های صنعتی محسوب می‌شود. در بسیاری از کارخانه‌های سطحی که سطوح مختلف در مجاورت فرسایش و ضربه قرار دارند، این مدل رنگ‌ها کارایی دارند.

جمع بندی

انواع رنگ‌های صنعتی با متریال و ترکیبات به خصوصی ساخته شده و از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار هستند. این رنگ‌ها برای کاربردهای مهم صنعتی کشور ما مورد استفاده قرار گرفته و تولید آن‌ها ضرورت دارد. با استفاده از خدمات مهدرنگ پردیس بهترین انواع رنگ ها را بر اساس نوع کاربرد خود پیدا می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *