آشنایی با کاربردهای رنگ صنعتی

رنگ صنعتی در عرصه‌های مختلفی از صنایع برای جلوه دادن به انواع محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربردهای پوششی این رنگ‌ها نیز مورد توجه قرار داشته و حضور آن‌ها در عرصه‌های مختلف صنعتی بسیار مفید واقع می‌شود. در ادامه به معرفی موارد استفاده این محصولات می‌پردازیم و آن‌ها را بیشتر معرفی می‌کنیم. با ما در مهدرنگ پردیس همراه باشید.

بررسی کاربردهای رنگ صنعتی

رنگ صنعتی در صنایع مختلف کاربردهای گوناگونی دارد؛ برخی از آن‌ها در زمینه نگهداری از تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند. این رنگ‌ها، به عنوان یک پوشش محافظ بر روی سطوح مختلف اعمال شده و از کیفیت آن‌ها در برابر عوامل آسیب زننده مراقبت می‌کنند.

این رنگ‌ها فقط جنبه زیبایی نداشته و در جلوگیری از صدمه دیدن لوازم نیز کارایی دارند. با استفاده از این رنگ‌ها طول عمر و دوام تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی در کارخانه‌ها و کارگاهای صنعتی افزایش می‌یابد. خراش خوردگی این تجهیزات همواره کیفیت متریال را تهدید کرده و سبب سست شدن بدنه آن‌ها می‌شود.

این رنگ‌ها از آسیب‌های شیمیایی، فیزیکی و محیطی جلوگیری کرده و روز به روز بر کاربردهای آن‌ها افزوده می‌شود. به همین خاطر استفاده از آن‌ها در عرصه‌های صنعتی بسیار مهم تلقی می‌شود. برای انتخاب هر یک از این محصولات، ابتدا کاربردهای خود را در نظر بگیرید و سپس محصولی با ویژگی‌های مناسب انتخاب کنید. این رنگ‌ها بر روی سطوح زیر اعمال شده و تاثیر مثبتی بر حفظ کیفیت آن‌ها خواهد داشت:

  1. سطوح چرمی
  2. سطوح شیشه ای
  3. متریال لاستیکی
  4. جنس پلاستیک و کامپوزیت
  5. انواع متریال فلزی
  6. چوب
آشنایی با کاربردهای رنگ صنعتی

بررسی صنایع مصرف کننده رنگ صنعتی

دسته بندی‌های مختلف رنگ صنعتی با ویژگی‌های منحصر به فردی ارائه می‌شوند. هر یک از انواع این رنگ‌ها در موارد صنعتی به خصوصی به کار می‌روند که برخی از آن‌ها را در عناوین بعدی مشاهده می‌کنید.

صنعت خودروسازی

در صنایع خودروسازی برای رنگ آمیزی بخش‌های مختلف اتومبیل‌ها از انواع رنگ‌های صنعتی استفاده می‌کنند. این رنگ‌ها سبب افزایش کیفیت رنگ آمیزی اتومبیل‌ها شده و به این ترتیب تاثیر مطلوبی بر زیبایی ساختار ظاهری این محصولات بر جای می‌گذارند. استفاده از این رنگ‌ها از خط خوردگی بدنه اتومبیل نیز پیشگیری می‌کند. با وجود این رنگ‌ها بدنه خودرو در برابر آفتاب سوختگی نیز محافظت خواهد شد.

نیروگاه‌های هسته‌ای

صنایع هسته ای و کشتی سازی به میزان قابل توجهی از این رنگ‌ها استفاده می‌کنند. رنگ مورد استفاده در این عرصه‌ها، اغلب از نوع پلی اورتان است و باید در حین خرید به نوع و مدل رنگ انتخابی دقت داشته باشید. این رنگ‌ها پوششی براق و مقاوم در محصولات این صنایع ایجاد کرده و مقاومت آن‌ها را در برابر عوامل آسیب زننده افزایش می‌دهند.

پوشش رنگی که بر روی این محصولات اعمال می‌شود، سطح آن‌ها را صاف و یکدست جلوه داده و بر زیبایی نمای این تجهیزات نیز تاثیر می‌گذارند. در این زمینه از دو نوع پوشش و رنگ پلی یورتان استفاده می‌شود؛ دسته اول رنگ‌های معطر و دسته بعدی پوشش‌های آلیفاتیک که هر یک موارد مصرفی گسترده ای در صنایع هسته ای و کشتی سازی دارند.

قطعات زیر دریایی

در این خصوص از رنگ‌های اپوکسی استفاده می‌شود و تجهیزات زیر دریای را با استفاده از آن‌ها در برابر حرارت بالا مصون نگه می‌دارند. این رنگ‌ها در ساخت اجزای داخلی نیروگاه‌های هسته ای نیز به کار می‌روند و ساختار این تاسیسات را تکمیل می‌کنند.

این پوشش‌های رنگی در برابر دمای 1400 فارنهایت مقاومت کرده و در تاسیسات تصفیه آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع این پوشش‌ها از پایه‌های اپوکسی تشکیل شده و ضخامت قابل توجهی بر روی سطوح مورد نظر به وجود می‌آورند. به این ترتیب مقاومت دستگاه‌ها در برابر فرسایش نیز به طرز قابل توجهی افزایش می‌یابد.

صنایع پل سازی

در صنعت پل سازی و صنایع راه و ساختمان نیز از انواع رنگ‌های پوششی استفاده می‌شود. در این بخش‌ها اغلب از تجهیزات فولادی برای ساخت پل استفاده شده و روکش‌های غنی از روی بر روی آن‌ها به کار می‌روند. به این ترتیب دوام و مقاومت این سازه‌ها به طرز قابل توجهی حفظ می‌شود. این مواد از سازه‌های فولادی در برابر محیط زیست و عوامل مخرب آن حفاظت کرده و مانع از آسیب دیدن بخش‌های مختلف آن می‌شود.

مکان استفاده از رنگ صنعتی

تا به این جا به بررسی کاربرد رنگ صنعتی در صنایع مختلف پرداختیم. در این زمینه آگاهی از مکان‌های استفاده این متریال صنعتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از این رنگ‌ها در فضای آشپزخانه بسیار متداول است.

همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، مقاومت بالای آن‌ها در برابر حرارت یکی از مهمترین مزایای استفاده از این مواد صنعتی به شمار می‌رود و به آن‌ها در میان محصولات مشابه برتری می‌دهد. به همین خاطر استفاده از آن‌ها در فضای آَشپزخانه‌های بزرگی که حرارت قابل توجهی در آن‌ها اعمال می‌شود، بسیار مفید واقع شده و مزایایی به همراه دارد.

انواع رنگ صنعتی مایع، پودری یا خمیری برای رنگ آمیزی کابینت‌ها، دیوارها و سایر فضاهای موجود در آشپزخانه به کار می‌روند. به جز این مورد، کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی نیز همواره در معرض آسیب قرار دارند. دیوارها و اجزای داخلی و خارجی هر یک از این مکان‌ها در معرض خطرات گسترده ای قرار داشته و به همین خاطر صنعتگران به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از این آسیب‌ها می‌گردند.

در سال‌های اخیر استفاده از این مواد رنگی در ساخت و تولید قسمت‌های حساس ساختمان‌ها نیز متداول شده؛ از این مواد در آماده سازی درب ساختمان استفاده می‌کنند و با استفاده از آن‌ها درب‌ها را در برابر رطوبت، حرارت، اشعه فرابنفش خورشید و… محافظت خواهند کرد.

برند مهدرنگ شما را با کاربردهای متعدد این مواد صنعتی آشنا کرده و با معرفی ویژگی‌های این محصولات انتخاب بهتری برای مشتریان انواع رنگ صنعتی رقم خواهد زد.

جمع بندی

خرید این رنگ‌ها مزایای قابل توجهی برای صنعتگران و کارخانه داران کشور داشته و در هزینه‌های نگهداری سطوح آن‌ها صرفه جویی می‌کند. به همین سبب نیز این مواد صنعتی در میان پر فروش ترین متریال مورد استفاده صنایع قرار می‌گیرند. در سال‌های اخیر قیمت این مواد با نوسانات شدیدی رو به رو شده و هزینه آن‌ها روز به روز افزایش یافته است. اما همچنان استفاده از آن‌ها سبب کاهش هزینه‌های صنعتگران خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *