نکات اولیه برای رنگ آمیزی ساختمان

نکات اولیه برای رنگ آمیزی ساختمان

وقتی سخن از رنگ آمیزی ساختمان به میان می­آید، برخی افراد آنرا کاری هزینه بر و گران تصور می­کنند و حاضر نیستند دیوارهای قدیمی و رنگ و رو رفته‌­ی خود را با رنگی جدید، نونوار کنند. اما واقعیت این است که اگر خودتان بتوانید به طور اصولی رنگ آمیزی ساختمان را انجام دهید، نه تنها هزینه‌­ی تمام شده­ی کار برایتان کمتر خواهد شد، بلکه ظاهر ساختمانتان هم تغییر یافته و متعاقب آن شادابی و نشاط در جسم و روحتان جریان خواهد یافت. به خصوص اگر رنگ جدید متناسب با فضا و دکوراسیون انتخاب شود، زیبایی محیط را چندین برابر خواهد کرد. شما می­توانید با رعایت چند نکته­ی اولیه برای رنگ آمیزی ساختمان، این کار را خود به عهده بگیرید و مدت‌ها از تماشای هنرمندی خود لذت ببرید. با مهد رنگ پردیس تا پایان این مقاله همراه باشید تا شما را با این نکات آشنا کنیم.

نکات اولیه برای رنگ امیزی ساختمان

مهم ترین نکات رنگ آمیزی ساختمان

قبل از اینکه شروع به رنگ آمیزی ساختمان کنید ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد دارید هر اتاق و یا به طور اختصاصی تر، هر دیوار را به چه رنگی در بیاورید. در این خصوص می­توانید از ژورنال‌ها و تصاویر اینترنتی استفاده کرده و ایده بگیرید. پس از این مرحله نوبت به انتخاب زمان مناسب برای رنگ آمیزی می­رسد. از آنجایی که برای خشک شدن سطوح رنگ شده لازم است تا مدتی هوا در محیط جریان یابد، بنابراین بهتر است رنگ آمیزی ساختمان خود را به زمانی موکول کنید که شرایط آب و هوایی مساعد باشد. پس از طی مراحل بالا، حال باید چند مرحله را قدم به قدم و با دقت انجام دهید تا نتیجه­ی کار رنگ آمیزی شما زیبا، بدون ایراد و چشم نواز باشد. این مراحل عبارتند از:

  1. جمع کردن اثاثیه و پوشاندن سطوح
  2. آماده کردن سطح مورد نظر برای رنگ آمیزی
  3. انتخاب نوع رنگ
  4. انتخاب صحیح ابزار و وسایل
  5. پروسه­ی خشک شدن رنگ
  6. جلوگیری از آلوده شدن سطح رنگ شده با گرد و خاک، آب و …

جمع کردن اثاثیه و پوشاندن سطوح

قبل از هر اقدامی شما باید اتاقی را که می‌خواهید رنگ کنید، از اسباب و اثاثیه خالی کنید. البته می­توانید وسایل خود را در وسط اتاق جمع کرده و روی آنها را با پلاستیک‌های بزرگ بپوشانید. همچنین کف اتاق را با نایلون‌های بزرگ پوشش داده، قاب کلیدها و پریزها را خارج کنید و یا با نوار چسب پهن بپوشانید تا قطرات رنگ بر روی آنها نپاشد. توجه داشته باشید که هرگز از ملحفه برای پوشاندن کف اتاق استفاده نکنید؛ چرا که قطره‌های رنگ از ملحفه نفوذ کرده و زمین را لکه دار خواهد کرد.

جمع کردن اثاثیه و پوشاندن سطوح

آماده کردن سطح مورد نظر برای رنگ آمیزی

حال باید سطوح مورد نظر را با بتونه کاری و سمباده زدن، صاف و یکدست کنید. اگر قسمتی از دیوار برجستگی دارد با کاردک آنرا صاف کنید و سوراخ‌های روی دیوار را با بتونه پر کنید. دیوارها را از بالا تا پایین سمباده بزنید تا سطحی صاف برای رنگ آمیزی ایجاد کنید. بعد از سمباده کاری از پرایمر استفاده کنید تا رنگی که بر روی قسمت­های بتونه کاری زده می‌شود، مات به نظر نرسد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان

انتخاب نوع رنگ

انتخاب نوع رنگ

در این مرحله شما باید برای انتخاب نوع رنگ خود تصمیم بگیرید. اصولاً رنگ‌های موجود در بازار از نوع روغنی مات و براق و یا پلاستیکی هستند. با رنگ‌های پلاستیکی می‌توان ایرادات روی دیوار را پوشش داد؛ اما عمر کوتاهی دارند. در مقابل، رنگ‌های روغنی هم با دوام هستند و هم به علت داشتن سطوح صاف و صیقلی، راحت تر تمیز می­شوند. اما به خاطر براق بودن، ایرادات روی دیوار را آشکار می­کنند.

انتخاب صحیح ابزار رنگ

انتخاب صحیح ابزار و وسایل

اکنون که نوبت به رنگ آمیزی رسیده است، باید تعدادی وسایل ضروری در دسترس داشته باشید. این وسایل عمدتاً عبارتند از: رنگ، غلتک، قلم مو، پارچه‌های کهنه، سینی رنگ، کاردک، سمباده و پیستوله.

برای رنگ آمیزی ساختمان شما باید قلم مو و غلتک مناسب و با کیفیتی داشته باشید تا سطوح رنگی یکدستی به دست آورید و تار موهای قلم مو بر روی دیوار بر جا نماند. استفاده از غلتک برای دیوارهای بزرگ بسیار مناسب است و باعث صرفه جویی در زمان و انرژی شما می‌شود. برای رنگ آمیزی ابتدا باید غلتک را در رنگ غوطه ور کنید و سپس شروع به کار نمایید. در پایان کار نیز غلتک خود را با دقت بشویید تا برای استفاده­ی بعدی آماده باشد. اگر مایل به استفاده از قلم مو هستید، قلم­موهای 100 تا 150 میلی متر برای دیوارها و کوچکتر از 25 میلی متر برای بخش‌های ظریف و چارچوب درب  و پنجره­ها توصیه می­شود. برای رنگ آمیزی، بهتر است رنگ خود را رقیق کنید تا با سرعت کمتری خشک شود و بتوانید نواقص کارتان را اصلاح کنید.

انتخاب وسایل رنگ

پروسه­ ی خشک شدن رنگ

بعد از اتمام رنگ کاری، باید فرصت کافی بدهید تا رنگ روی دیوارها کاملاً خشک شود. اگر پروسه­ی رنگ آمیزی در فصل تابستان انجام شود، با باز گذاشتن پنجره‌ها می‌توانید خیلی سریعتر رنگ دیوارها را خشک کنید. این کار در فصول سرد و بارانی، زمان خیلی بیشتری طول خواهد کشید. بعد از خشک شدن رنگ، دیوارها و سطوح را به دقت بررسی کنید و چنانچه نیاز به تجدید رنگ بود آنرا انجام دهید.

 جلوگیری از آلوده شدن سطح رنگ شده با گرد و خاک، آب و …

اگر نمی‌خواهید که سطوح رنگ شده­ی شما سفیدک بزند، پوسته پوسته شود یا گرد و خاک به آن بچسبد و آنرا آلوده کند، باید بسیار مواظب باشید که تا قبل از خشک شدن کامل رنگ، آب و گرد و خاک با دیوارهای تازه رنگ شده­تان برخورد نکند و آنرا خراب و بدنما نسازد.

جمع بندی

در این مقاله به نکات اولیه برای رنگ آمیزی ساختمان و رنگ ساختمانی پرداختیم و سعی داشتیم تا حدودی شما را با اصول این کار آشنا کنیم. چنانچه قصد رنگ آمیزی ساختمان و منزل خود را دارید، اما در انتخاب رنگ مناسب تردید دارید، کارشناسان ما در مهد رنگ پردیس آماده­ی ارائه­ی هرگونه مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما هستند. پس همین حالا با ما تماس بگیرید تا بهترین و باکیفیت ترین رنگ‌ها را در سریع ترین زمان ممکن، چهره ای زیبا به منزل خود ببخشید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *