رنگ ترافیکی چیست و انواع آن

رنگ ترافیکی مهدرنگ پردیس

حتماً در خیابان‌ها، جاده‌ها، اتوبان‌ها و هر مسیر رفت و آمدی، متوجه علامت‌هایی شده‌اید که با استفاده از رنگی به خصوص پدید آمده‌اند. رنگی که برای ایجاد این علامت‌ها به کار می‌رود، ویژگی به خصوصی دارد که سبب می‌شود برای طولانی مدت به طور ثابت باقی بماند و مسیرها و دستورالعمل‌ها را به خودروها نشان دهد. در این مقاله دقیقا قرار است به رنگ ترافیکی و انواع آن اشاره دقیق کنیم.

به‌طورکلی استفاده از رنگ‌های مذکور، به نظم دادن ترافیک جاده‌ای کمک می‌کند و با نام رنگ ترافیکی نیز شناخته می‌شوند. در این مقاله، قصد داریم درباره این محصول اطلاعاتی کامل را بیان کنیم. با استفاده از این اطلاعات، شما خواهید دانست که این محصول چیست، چه انواعی دارد و کاربردهایی ارائه می‌کند را می‌شناسید.

رنگ ترافیکی مهدرنگ پردیس

رنگ ترافیکی چیست

برای کمک به رانندگان برای پیروی از قوانینی راهنمایی و رانندگی و ایجاد نظم، لاین‌های راهنما در نقاط مختلف شهر کشیده شده‌اند. این خطوط هم بر روی آسفالت جاده‌ها دیده می‌شوند و هم در برخی پارکینگ‌ها وجود دارند. اگر این خطوط نباشند، ممکن است پیدا کردن مسیر، اطلاع یافتن از نحوه رانندگی در برخی راه‌ها و… سخت شود.

اهمیت این لاین‌ها، نشان می‌دهد که باید با استفاده از رنگ‌های به خصوصی که کیفیت بالایی دارند، ایجاد شوند. رنگ ترافیکی همان محصولی است که خطوط خیابان‌ها با استفاده از آن به وجود می‌آیند. این نوع رنگ می‌تواند مقاومت خوبی در برابر اشعه‌های خورشید و ساییده شدن توسط عابران و خودروها از خود نشان دهد.

فرمول رنگ ترافیکی

حالا که متوجه شدید این نوع این رنگ چه مقاومت بالایی دارد، جالب است بدانید چه فرمولی در تولید آن به کار می‌رود. مطمئناً باید در ساخت این محصول از موادی استفاده شود که کیفیت آن را بسیار بالا برده و ماندگاری آن را افزایش دهند. در ادامه این مواد را نام برده و توضیح می‌دهیم.

رنگ ترافیکی مهدرنگ
  • کلرو کایوچو

کلرو کایوچو، پودری سفید است که ۶۵ درصد آن را ماده کلر تشکیل می‌دهد؛ به همین دلیل اغلب برای پوشاندن سطوح آهنی، سیمانی و فولادی استفاده می‌شود. فایده دیگر این ماده، مقاومت در برابر اسیدهای معدنی و دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتی گراد است. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند این ماده یکی از ملزومات ساخته رنگ ترافیکی و صنعتی باشد.

  • ترموپلاست

ترموپلاست از جنس پلیمر، ماده‌ای مستحکم در برابر حرارت است که به دیگر پلیمر‌ها وصل می‌شود. ویژگی‌های منحصر به فرد این ماده، باعث شده‌اند که پس از ذوب شدن، ویژگی‌های شیمیایی آن تغییر نکند و خواص آن حفظ شوند.

  • وینیل

اگر آتیلن، کلر و نمک طعام مخلوط شوند، ماده پلاستیکی مقاومی به وجود می‌آید که به شدت در برابر ضربه اشیا نوک تیز مقاوم است. استفاده ۵۷ درصدی از نمک طعام در تشکیل این ماده، باعث می‌شود که وینیل با محیط زیست سازگاری زیادی داشته باشد و به آن آسیب نزند.

  • رزین اکریلیک

رزین اکریلیک، یکی دیگر از مواد پلیمری استفاده شده در فرمول رنگ ترافیکی است. این ماده به دلیل مقاومت بالا در برابر آب، رطوبت، حوادث جوی و اشعه UV، مشهور بوده و در صنایع زیادی کاربرد دارد. استقامت شیمیایی و فوتو شیمیایی، ازجمله دیگر ویژگی‌های این ماده سخت هستند.

رنگ آسفالت

کاربرد رنگ‌های ترافیکی

رنگ‌های ترافیکی، کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارند. از این رنگ‌ها برای مشخص کردن جایگاه‌های پارکینگ، کشیدن خط عابر پیاده و علامت خطر در خیابان‌ها، مشخص کردن جایگاه ایستگاه‌ها، حدکشی سالن‌های ورزشی و مشخص کردن حریم جاده‌ها استفاده می‌شود. برخی از پیست‌ها و فرودگاه‌ها نیز از رنگ‌های ترافیکی، برای تعیین مسیر مسابقات خودرویی و یا مسیر حرکت هواپیما در فرودگاه‌ها، استفاده می‌کنند.

انواع رنگ ترافیکی

سه نوع رنگ ترافیکی در بازار‌های امروزی وجود دارند که می‌توانید بر اساس نیاز خود از آن‌ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که قبل از خرید هر کدام، مزایای آن‌ها را مطالعه کنید و رنگی که برای کار شما مناسب است را انتخاب نمایید. در ادامه انواع رنگ‌های ترافیکی را بر اساس شرایط مخلوط شدن، معرفی می‌کنیم.

1-     رنگ ترافیکی سرد

رنگ‌های ترافیکی سرد، اغلب در معابر فرعی، پارکینگ‌ها و… کاربرد دارند. استفاده از این نوع محصول، به کاهش هزینه‌ رنگ‌ کردن کمک می‌کند. برای مخلوط این نوع رنگ، به فضایی با دمای بالا احتیاجی نیست و در دمای پایین هم می‌توان این کار را انجام داد.

2-    رنگ ترافیکی گرم

رنگ‌های ترافیکی گرم برخلاف رنگ‌های سرد، برای مخلوط شدن تمام اجزای آن‌ها نیاز به دمای بالایی دارند. این نوع محصولات باید بر روی آسفالت قرار بگیرند تا دمای ۱۸۰ درجه بالا برود و به طور کامل داغ شوند. این رنگ‌ها برای کشیدن خط در سالن‌ها و فرودگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3-   رنگ ترافیکی چند جزئی

در ساخت رنگ‌های ترافیکی دو جزئی یا سه جزئی، حلال مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، چرا که این ویژگی، موجب کاهش هزینه‌ها، ماندگاری بیشتر رنگ و به‌کارگیری آن به صورت لایه ضخیمی از رنگ می‌شود. اجزاء این نوع رنگ، بر اساس رزین‌های اکریلیک تقسیم می‌شوند.

اگر رنگ ترافیکی مد نظر شما از نوع سه جزئی باشد، در کنار رنگ اصلی، جزء B که یک مایع زرد رنگ و جز C که پودر یا خمیری سفید است نیز، به شما داده می‌شوند. اگر رنگ مورد نظر از دو جزئی تشکیل شده، تنها جز C را به شما می‌دهند. از آنجایی که این رنگ واکنش رادیکالی و گرمازایی به شدت زیادی دارد، برای کار با آن نیاز به مهارت خاصی است.

ویژگی های رنگ ترافیکی خوب

این محصول باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا به سادگی از بین نرود. کیفیت این محصول وابسته به ویژگی‌های آن است که اگر در محصول وجود داشته باشند، می‌توان آن را رنگ مرغوبی دانست. البته همه انواع رنگ‌‌های ترافیکی از ویژگی‌های یکسانی برخوردار نیستند. در ادامه خصوصیاتی که در انواع این محصول وجود دارند را بیان می‌کنیم.

  • نفوذ: از ویژگی‌های رنگ ترافیکی باکیفیت، توانایی نفوذ بالا آن است؛ به طوری که بتواند عمیقاً در آسفالت فرو رفته و برای مدت زیادی دوام بیاورد.
  • مقاومت در برابر آفتاب: اشعه‌های خورشید، می‌توانند به مرور زمان به رنگ آسیب وارد کنند و شفافیت آن را از بین ببرند. اگر رنگ کیفیت خوبی داشته باشد، می‌تواند برای مدت طولانی در برابر آسیب‌های نور خورشید مقاومت کند؛ در غیر این صورت شهرداری باید به طور مداوم خطوط را مجدداً تمدید کند.
  • مقاومت در برابر تغییر رنگ: رفت و آمد خودرو‌ها و عابران، می‌تواند رنگ خطوط را تغییر دهد؛ بنابراین یکی از ویژگی‌های این محصول، توانایی حفظ رنگ، برای مدت طولانی است.
  • مقاومت در برابر ساییدگی: اگر رنگ به سرعت پاک شود، آمد و شد خودرو‌ها در جاده دچار خواهد شد. از همین رو مقاومت بالای این محصول در برابر سایش، از ویژگی‌‌ها مهم آن به شمار می‌رود.
  • خشک شدن سریع: اگر این محصول قابلیت سریع خشک شدن را نداشته باشد، تایر خودروهایی که در جاده رفت و آمد می‌کنند، به آن آلوده می‌شوند. به همین خاطر در خرید رنگ ترافیکی، به قابلیت خشک شدن سریع آن نیز توجه می‌شود.

خرید رنگ ترافیکی

کیفیت در رنگ ترافیکی یکی از اساسی ترین نکات در خرید رنگ ترافیکی است. محصولی که خریداری میکنید باید بتواند دوام بالایی در اصتحکاک، نور خورشید و گرد و غبار باشد و بسیار دوام بالایی داشته باشد. در این مورد ما به شما رنگ ترافیکی مهدرنگ پردیس را اشاره میکنیم که تولید کشور ایران است و تمامی مجوزهای تولید رنگ با کیفیت را دارا است. در کنار این موضوع به شما تعهد و ضمانت دوام و کیفیت محصولات ترافیکی را نیز اهدا خواهد کرد.

جمع بندی

این مقاله، به معرفی رنگی به خصوص که برای کشیدن خطوط جاده‌ای کاربرد دارد، پرداخت. این محصول که با نام رنگ ترافیکی شناخته می‌شود، با استفاده از فرمولاسیون مخصوص، مقاومت بالایی در برابر ساییدگی دارد. همان‌طور که بیان کردیم، کاربرد این رنگ گسترده‌ است و استفاده از آن، تنها در خیابان‌ها محدود نمی‌شود. در قسمتی از مقاله نیز به معرفی انواع این محصول پرداختیم و هر یک را توضیح دادیم.

اگر نیاز دارید هر یک از این انواع رنگ‌های ترافیکی را تهیه کنید، فروشگاه مهد رنگ پردیس، آماده خدمت رسانی به شما است. در این سایت مشخصات انواع رنگ‌هایی که مورد نیاز مشتریان است، وجود دارند و راهنمای مناسبی برای خرید این محصول هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *