رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی چه تفاوت هایی با هم دارند

تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی

رنگ‌های ترافیکی ارتباط مستقیمی با حمل و نقل دارند. این رنگ‌ها ابزاری برای برقراری ایمنی در جاده‌ها و راه‌ها هستند و با استفاده از آن‌ها، می‌توان محدوده‌های خاص تردد را مشخص کرد و از این طریق، خطرات ناشی از حوادث رانندگی را کاهش داد. رنگ‌های ترافیکی مقاومت بالایی دارند و رفت و آمد وسایل نقلیه باعث خرابی آن‌ها نمی‌شود، پس به راحتی می‌توان از این رنگ‌ها در جاده‌های درون شهری و برون شهری استفاده کرد. این رنگ‌های مقاوم، از نظر اجزاء به کار رفته در محصول، به دو دسته تک جزئی و دو جزئی تقسیم می‌شوند؛ اما تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی در چیست و هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌ها و مزایایی دارند؟ با ما همراه باشید تا به این سؤالات پاسخ دهیم.

تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی

رنگ ترافیکی تک جزئی چیست؟

رنگ‌های ترافیکی تک جزئی، فقط از یک جزء تشکیل می‌شوند و می‌توانند بر پایه رزین‌های مختلف ازجمله رزین‌های آلکید و آلکید اصلاح شده یا کلر کائوچو و آکرلیک‌های معمولی باشند که در دمای محیط اجرا خواهند شد. کار تولید و اجرای این رنگ‌ها، بسیار ساده بوده و در دو نوع پایه حلالی و پایه آب تعریف شده‌اند. رنگ‌های تک جزئی پایه آب با محیط زیست سازگارتر هستند و زودتر خشک می‌شوند.

مزایای رنگ ترافیکی تک جزئی

رنگ‌های ترافیکی تک جزئی، بیشتر در مسیرها و جاده‌های درون شهری که محل عبور و مرور سواری‌ها و مردم است، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل مزیت‌ها و ویژگی‌هایی که این نوع دارد، بسیار موردتوجه قرار می‌گیرد. از مزایای رنگ ترافیکی تک جزئی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد یک سطح یکنواخت
  • پایداری و مقاومت بالا در برابر نور خورشید و عوامل محیطی
  • چسبندگی بالا و زمان خشک شدن سریع
  • بازتاب نور مطلوب (درخشندگی و بازتاب نور در شب)

رنگ ترافیکی دو جزئی چیست؟

در تولید رنگ‌های ترافیکی دو جزئی، از دو جزء رزین و هاردنر (سخت کننده) استفاده می‌‌شود. این رنگ‌ها بر دو پایه ترموپلاست و ترموست و به صورت جداگانه تولید می‌شوند. برای استفاده از رنگ ترافیکی دو جزئی، ترکیبات آن به صورت جداگانه تولیدشده و در دو ورودی مجزای دستگاه پاشش ریخته می‌شوند و درون دستگاه با هم ترکیب شده و سپس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حلال رنگ ترافیکی

مزایای رنگ ترافیکی دوجزئی

این رنگ‌ها نیز مانند هر محصول دیگری، مزایای خود را دارند و همین ویژگی‌های مثبت، آن‌ها را بری استفاده در موقعیت‌های مختلف، مناسب می‌کند. به‌طورکلی رنگ‌های ترافیکی دو جزئی مقاومت بیشتری نسبت به رنگ‌های تک جزئی دارند و در جاده‌های برون شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند. مزایای رنگ‌های ترافیکی دو جزئی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • چسبندگی زیاد
  • خواص مکانیکی – فیزیکی عالی
  • قابل استفاده در ضخامت‌های نسبتاً بالا (500 تا 3000 میکرون)
  • قابل استفاده در جاده‌های برون شهری و درون شهری
  • مقاومت بالا در برابر عوامل فرسایشی
  • عدم نیاز به حلال و سرعت اجرای بالا

تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی

رنگ‌های ترافیکی تک جزئی و دو جزئی، هر دو برای کشیدن علائم ترافیکی و خطوط جاده‌ها و خیابان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این رنگ‌ها مقاومت بالایی در برابر سایش، فرسایش و شستشو دارند و پس از استفاده، به‌سرعت خشک می‌شوند؛ اما باوجود شباهت‌های زیاد، این دو رنگ تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند، اکنون به سراغ تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی می‌رویم.

تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی

·       ترکیبات به کار رفته در رنگ‌های تک جزئی و دو جزئی

اولین فرق رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی، نوع ترکیبات به کار رفته در هرکدام از آن‌ها است. در ترکیبات رنگ‌های تک جزئی، فقط از رزین استفاده می‌شود؛ اما ترکیبات رنگ‌های دو جزئی شامل رزین و عامل پخت هستند.

·       استفاده از حلال در رنگ‌های تک جزئی

رنگ‌های تک جزئی، باید زمان استفاده با آب یا یک حلال مخصوص ترکیب شده و رقیق شوند؛ اما رنگ‌های دو جزئی از طریق تنظیم مقدار اجزاء، به غلظت مورد نظر رسیده و نیازی به حلال ندارند. پس دومین تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی را می‌توان استفاده از حلال در رنگ‌های تک جزئی دانست.

·       سازگاری بیشتر رنگ‌های دو جزئی با محیط زیست

همان‌طور که گفته شد، رنگ‌های تک جزئی نیاز به حلال دارند، این حلال‌ها اغلب شیمیایی هستند و باعث تخریب محیط زیست می‌شوند. البته در صورت استفاده از آب به‌عنوان حلال، مشکل عدم سازگاری با محیط زیست برطرف می‌شود؛ اما به‌طورکلی رنگ‌های دو جزئی به علت نداشتن حلال، با محیط زیست سازگارتر هستند.

·       تفاوت در دستگاه‌ها و نحوه پاشش رنگ

نوع دستگاه‌ها و نحوه پاشش رنگ‌های دو جزئی و تک جزئی، با هم متفاوت است. دستگاه‌های مورد استفاده برای پاشش رنگ دو جزئی، دو ورودی مجزا دارند و ترکیب اجزای آن‌ها هم در درون دستگاه انجام می‌شود؛ اما زمان استفاده از رنگ‌های تک جزئی، ابتدا آن را با حلال ترکیب می‌کنند تا غلظت مورد نظر به دست ‌بیاید و سپس رنگ آماده شده را درون دستگاه می‌ریزند. تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی، فقط در نوع دستگاه‌ها نیست و شدت پاشش رنگ‌ها نیز متفاوت است. این شدت باید متناسب با رنگ مورد استفاده تنظیم گردد تا خط‌کشی‌ها بدون ایراد و به درستی انجام شود.

·       مقاومت بالای رنگ‌های دو جزئی

رنگ‌های دو جزئی چسبندگی بالاتر و مقاومت بیشتری در برابر سایش دارند؛ به همین علت از این رنگ‌ها بیشتر در مسیرهای برون شهری که محل عبور و مرور ماشین‌های سنگین هستند، استفاده می‌شود. در عوض رنگ‌های تک جزئی برای خط‌کشی خیابان‌های داخل شهر و مسیرهای حرکت خودروهای سواری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جمع بندی

رنگ‌های ترافیکی، نقش بسزایی در کاهش مخاطرات ناشی از حوادث رانندگی دارند. این رنگ‌ها که در دو نوع تک جزئی و دو جزئی عرضه می‌شوند و باوجود شباهت‌های بسیار، دارای تفاوت‌هایی نیز هستند. سعی کردیم در این مقاله تعریف کاملی از رنگ‌ها داشته باشیم و شباهت و تفاوت رنگ ترافیکی تک جزئی و دو جزئی را به‌طور کامل و به زبان ساده توضیح دهیم؛ اما نکته حائز اهمیت درباره رنگ‌های ترافیکی، میزان کیفیت آن‌ها است. درواقع هر چه کیفیت این رنگ‌ها بالاتر باشد، خط‌کشی‌ها و علائم رانندگی در طول روز و شب به راحتی قابل مشاهده خواهند بود. فروشگاه مهد رنگ با به‌کارگیری متخصصان تولید کننده رنگ، بهترین و باکیفیت‌ترین رنگ‌های ترافیکی را تولید و عرضه کرده است. برای تهیه‌ هرکدام از این محصولات، فقط کافی است سری به فروشگاه‌های سراسر ایران بزنید و رنگ دلخواه خود را تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *