حلال رنگ ترافیکی چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است

حلال رنگ ترافیکی

زمانی که بخواهیم رنگی را رقیق کنیم و یا آن را از روی سطح پاک نماییم می‌توانیم از حلال رنگ کمک بگیریم. شاید بپرسید که منظورتان از حلال رنگ همان تینر است؟ باید بگوییم همین طور می‌باشد. تینر در واقع نوعی حلال رنگ است که ما با کمک آن می‌توانیم انواع رنگ را رقیق کنیم. تینر نیز انواع مختلفی دارد که برای رنگ های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از انوع تینرهای موجود در بازار، حلال رنگ ترافیکی است که کاربرد آن به طور اختصاصی برای خط کشی خیابان‌ها، پارکینگ‌ها و سایر علائم هشدار ترافیکی است. این که حلال رنگ‌های ترافیکی چیست و چه کاربردی دارد موضوعی است که در ادامه این مطلب به شرحی از آن خواهیم پرداخت.

حلال رنگ ترافیکی

حلال رنگ ترافیکی چیست؟

در صنعت رنگ های شیمیایی، انواع مختلفی رنگ تولید و روانه بازار شده است که یکی از پرکاربردترین و پرمصرف ترین آن، رنگ ترافیکی است. این رنگ همان طور که از نام آن بر می‌آید به منظور رنگ آمیزی سطوحی که از نظر علائم ترافیکی حائز اهمیت هستند همانند خط کشی خیابان‌ها، پارکینگ‌ها، جاده‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از رنگ ها نقش مهمی را در به حداقل رساندن میزان حوادث رانندگی ایفا می‌کنند. با توجه به نقش مهمی که در این زمینه دارد بایستی از ویژگی‌هایی همچون مقاومت سایشی بالا، چسبندگی عالی به سطح، سرعت خشک بالا و عدم تغییر حالت در برابر نور خورشید نیز برخوردار باشد.

برای این که بتوانیم سطوح مختلفی را با کمک این قبیل از رنگها، رنگ آمیزی نماییم و استفاده کاربردی از آنها داشته باشیم در ابتدا بایستی توسط یک حلال یا همان تینر رقیق شوند. از آنجایی که هر رنگ یک حلال مخصوص دارد، برای رنگهای ترافیکی هم از حلال رنگ ترافیکی استفاده می‌شود. پس منظور حلالی است که اختصاصا ًبرای رقیق کردن رنگهای ترافیکی کاربرد دارد. حلال رنگهای ترافیکی در واقع جزیی از رنگ های ترافیکی به حساب می‌آیند و وجود آن ها به نوعی برای آماده سازی رنگ ضروریست. این نوع از حلال‌ها به صورت مایعی فرار هستند.

کاربرد حلال رنگ ترافیکی

همان طور که بیان نمودیم رنگ های ترافیکی انواع مختلفی دارند و برای آن ها باید از حلال های متناسب استفاده نمود. اما نکته حائز اهمیت این است که همه حلال رنگهای ترافیکی کاربرد یکسانی دارند و به جهت رقیق نمودن رنگ مخصوص جاده‌ها، اتوبان، معابر و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. حلال رنگ ترافیکی در صنعت رنگ شیمیایی بسیار حائز اهمیت است اگر وجود نداشته باشد رنگ های ترافیکی قابلیت استفاده نخواهند داشت. وجود این نوع از حلال‌ها به ساده سازی، نازک شدن و در یک کلام آماده شدن رنگ برای رنگ آمیزی سطوح بسیار کمک می‌کنند.

حلال رنگ ترافیکی

حلال رنگ ترافیکی علاوه بر رقیق کردن، از کاربردهای دیگر نیز برخوردار است که از جمله مهمترین آن می‌توان اشاره‌ای به پاک کردن سطوح نمود. این نوع از حلال‌ها انواع آلودگی را از روی سطوح پاک می‌کنند. همچنین حلال رنگ موجب می‌گردد تا رنگ ترافیکی بتواند به شکل بهتری بر روی سطوح بچسبد و به نوعی موجب ارتقا کیفیت رنگ می‌شود.

به علاوه حلال ها در افزایش طول عمر و ماندگاری انواع رنگهای ترافیکی بر روی سطوح نیز بسیار تاثیر گذار است. یکی از دلایل ترک برداشتن رنگ و از بین رفتن خط کشی‌ها مربوط به عدم استفاده از حلال رنگ می‌باشد. افزایش درخشندگی و براقی رنگ، بالا بردن قابلیت انعطاف پذیری رنگ، بالا بردن مقاومت رنگ در برابر شرایط سخت محیطی و تسریع در فرایند خشک شدن رنگ از دیگر کاربردهای تینر رنگ ترافیکی است.

انواع حلال رنگ ترافیکی کدامند ؟

رنگهای ترافیکی به دلیل ساختار شیمیایی خاصی که دارند برای رنگ آمیزی بایستی رقیق شوند. از آنجایی که این نوع از رنگ ها پایه‌ای روغنی دارند نمی‌توان از آب برای آماده سازی آن‌ها استفاده کرد. وقتی که رنگ های ترافیکی با حلال مناسب ترکیب می‌شوند علاوه بر این که رنگ پذیری آسانی می‌گیرند طول عمر، ماندگاری و خواص آن‌ها نیز دو چندان می‌گردد.

حلال رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما برای هر رنگ نیز باید از حلال‌های رنگ مخصوص استفاده شود. هر کدام از رنگهای ترافیکی عملکرد و کاربرد مختص به خود را دارند و دارای ترکیبات شیمیایی متفاوتی هستند از این رو آماده سازی آن ها با حلال‌های ویژه هم صورت می‌گیرد. معمولاً شرکت‌های تولید کننده حلال رنگهای ترافیکی، بر روی بسته بندی ذکر می‌کند که برای چه نوع رنگی کاربرد دارد. با توجه به نوع رنگ ترافیکی، حلال رنگ ترافیکی هم متنوع می‌باشد. از مهمترین انواع حلال رنگ می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • حلال رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست
  • حلال رنگ ترافیکی سرد چند جزیی
  • حلال رنگ ترافیکی سرد کلرو کائوچو

نحوه ی استفاده از حلال رنگهای ترافیکی

نحوه استفاده از حلال رنگهای ترافیکی کار چندان سختی نیست، برای این امر می‌توان بر طبق دستورات نوشته شده بر روی بسته بندی عمل نمود. اما به طور کلی قبل از شروع به رنگ آمیزی می‌توانید مقداری از حلال (در بیشتر موارد 8 تا 10 درصد وزن رنگ ) را با رنگ ترافیکی ترکیب نموده تا کار آماده سازی به شکل مناسبی انجام بگیرد.

حلال رنگ ترافیکی

نکات مهم در استفاده از حلال رنگ ترافیکی

همان طور که اشاره نمودیم به دلیل تنوع در رنگ نیاز به حلال‌های مختلفی است. حلال‌های مورد استفاده هم بایستی با نوع رنگ از نظر ترکیبات شیمیایی تناسب داشته باشند. چنانچه ترکیب برخی از رنگها با نوع حلال نامناسب باشد می‌تواند بسیار خطر آفرین باشد. بدین ترتیب به هنگام استفاده از حلال رنگ ترافیکی باید به سازگاری رنگ و حلال نیز توجه ویژه‌ای داشت.

جمع بندی

برای استفاده از رنگهای ترافیکی در ابتدا باید فرایند آماده سازی بر روی آن انجام پذیرد که این امر توسط حلال‌ رنگ ترافیکی صورت می‌گیرد. این نوع از حلال‌ها علاوه بر رقیق سازی موجب حفظ کیفیت و طول عمر رنگ هم می‌شوند. چنانچه قصد تهیه انواع حلال رنگهای ترافیکی را دارید و از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار نیستید می‌توانید با همکاران ما در مجموعه مهد رنگ جهت مشاوره و خرید محصول تماس برقرار نمایید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *